Vůjtek pred zápasom s Kanadou: Musíme zlepšiť hru pred bránkami

10.11.2012 Celý región

Mníchov 10. novembra (TASR) - Slovenskí hokejisti s určitosťou nenapodobnia minuloročnú spanilú jazdu na Nemeckom pohári v Mníchove. Kým vtedy triumfovali bez straty bodu, v piatok hneď na úvod turnaja podľahli Švajčiarku 2:3. Tréner Vladimír Vůjtek našiel po zápase v hre svojich zverencov viacero nedostatkov.

Víťazstvo Helvétov zariadil ich prvý útok, ktorý sa postaral o všetky tri góly. Vůjtekovej pozornosti neunikla skutočnosť, že Švajčiari sa presadzovali výhradne z bezprostrednej blízkosti bránky Petra Hamerlíka. "Musíme zlepšiť hru v predbránkovom priestore, či už našom, alebo súperovom. Všetky góly sme inkasovali práve z tohto priestoru, takže pri obrannej hre v podaní obrancov a stredných útočníkov nemožno konštatovať spokojnosť," uviedol.

Podľa českého kormidelníka rezervy možno nájsť aj v hre v početnej výhode. "Treba zlepšiť presilovky, vytvárať v nich väčší tlak na bránku. Problémom je aj to, že sme nemali dosť času na ich nácvik. Súpera sme síce prestrieľali, ale na strely sa nehrá. V súboji so Švajčiarmi zahrala presilovku tak ako mala jedine štvrtá útočná formácia (Radoslav Tybor, Andrej Šťastný, Peter Ölvecký, pozn.)," povedal a poukázal tiež na množstvo vylúčených hráčov na strane Slovenska: "Mali sme veľa vylúčených a to je taktiež jeden z dôvodov, prečo sme prehrali. V porovnaní s vlaňajškom bol počet vylúčených neúnosný. Myslím si pritom, že išlo o ľahké, žiadne hrubé fauly, ale rozhodcovia to jednoducho pískali."

Proti Kanade bez Galamboša a Miklíka, v akcii Janus, Haščák i Chovan

Útočníci Peter Galamboš a Michel Miklík budú druhý zápas slovenskej hokejovej reprezentácie na Nemeckom pohári v Mníchove sledovať len z tribúny. Svoje miesta pre duel s Kanadou uvoľnili Marcelovi Haščákovi a Michalovi Chovanovi, ktorí sa nedostali do hry počas piatkového úvodného stretnutia so Švajčiarskom. Po sobotňajšom rozkorčuľovaní o tom informoval tréner Vladimír Vůjtek.

Český kormidelník už pred turnajom avizoval, že proti Kanade sa do bránky po Petrovi Hamerlíkovi postaví Jaroslav Janus zo Slovana Bratislava, pre ktorého to bude premiéra v seniorskom reprezentačnom drese. Až po zápase sa rozhodne, ktorý z brankárov si zachytá v nedeľňajšom poslednom dueli proti výberu Nemecka.


Slováci odohrajú svoj druhý zápas na turnaji proti Kanade v sobotu o 19.45 h, s turnajom sa rozlúčia v nedeľu duelom proti domácemu výberu (16.45 h).
 

Vyberte región